Friday, April 27, 2012

Selamat Hari Jadi

Assalamualaikum ,
SELAMAT HARI JADI , SELAMAT HARI JADI , 
SELAMAT HARI JADI ADILA ,
SELAMAT HARI JADI .

pada 22.4.2012 , Dila menyambut hari jadi yang 18 tahun .
oke know i'm sweet 18 . :D

cerita hari jadi .
tepat jam 00.00 , 22.04.2012 , adila dapat text dari ( mengikut urutan ) ,
SUFIAH SIREGAR (kawan dila kiteorang dah kenal sejak darjah 1 , lamakan? )
INTAN FARAH AINI ( kawan since standard 1 , mu ever BFF )
BAHRUDDIN MARWAN ( abg Baha , part time John Master )
ABDUL RAHMAN ( My ever Special boyfriend ) <3

ini je yg dila ingat mengikut urutan , still jaga dila berterima kasih kepada , ANIS SHAHIRAH MASWYDI , NORSYAZWANI OMAR , SITI NOR SYAMIRA , ANIS ASYIKIN ( my ever best friend , loveyoualltillidie <3)

apa yang istimewa ?
Yang istimewa yang berlaku pada hari jadi Dila yang ke-18 adalah , 
FIRST ,
Ahmad Nikmatul Azuan , staff parkson kat eletrical department , dia datang Parkson , dan belanja Dila SECRET RECIPE , bukan tu je , siap ada supriese n hadiah <3 . jeles tak ? hahahahah
SECOND , 
Boy2 Parson yang baik hati , Aidil ( mickey ) , Aliff ( polo kids ) , Rauf (Just kid ) , hadiah kan Dila benda yang paling Dila sayang n dila suka kat dunia ni . sebuah novel yang bertajuk "Kan Ku Kejar Cinta Kamu" 
THIRD , 
Malam tu balik dari parkson dila dihantar naik kereta oleh Hafeez (Cashier ) . 

* Terima kasih kepada semua yang wish , yang bg hadiah , yang buat kejutan , yang call dila , n terima kasih kepda semua yang ingat hari jadi Dila , thank sangat2 , dila berterima kasih sangat2 . 
Thanks semua dh menceriakan hari dila .

to my sayang , 
walaupun man cuma wish , dila dah ckup happy , at least man still ingat tarikh penting dalam hidup dila . terima kasih sebab dah sayang dila selama ni .
man , selagi man perlukan dila , dila akan ada disisi man , tapi andai kata man x perlukan dila , cakap dan dila akan hilang dari hidup man , tapi sehingga saat ini , hanya man yang dila sayang <3 .



Sayang ! kalau rajin comment k !

Saturday, March 31, 2012

Stand By me !

Sinopsis

Dia menyatakan cintanya dan kasih sayangnya untuk gadis bernama Adila. Namun hubungan terhalang kerana darjat dan keegoannya sendiri. Ego yang menguasai diri dan cemburu buta yang menguasai diri menyebabkan mereka semakin jauh. Bersatukah cinta mereka.
            Dalam kemelut yang melanda hadirnya dia, dihatinya ada cinta dan kasih sayang buat si gadis yang bernama Adila. Setianya dia disisi Adila. Dimasa susah dan senang , dimasa sedih dan gembira dia pasti ada di sisi Adila memberikan semangat. Walaupun hatinya terluka dia sanggup demi segaris senyuman.
            Adila gadis manis yang mempunyai impian untuk kemajuan dirinya dan keluarganya. Namun dalam mengejar impiannya dia terperangkap diantara dua hati.Cinta yang pernah hadir , namun cepat disisih dari hatinya kerana si jejaka sudah berpunya. Cinta baru hadir , cinta yang tidak mungkin disingkirkan dari hatinya. Namun halangan dan pelbagai onak duri perlu dilaluinya untuk mengecap kebahagian.
            Akankah ada kebahagian buat dirinya ? Adakah itu cinta sejati ? Benarkah pilihannya ? 


Sayang ! kalau rajin comment k !

Tuesday, March 27, 2012

Novel !!!

Novel ni Dila cipta sendiri , tak ada kene mengena dengan yg hidup ataupun mati . Ini hobi di masa lapang , watak2 hanya rekaan semata - mata . Untuk permulaan Dila kenalkan watak2 nya terlebih dahulu . :)
..Stand by me..
( guard over me because i am still clumsy at love )

Senarai Nama Watak..
WATAK UTAMA LELAKI (P4- Prince 4)
~ Tengku Abdul Rahman bin Tengku Ismail
~ Tengku Ahmad Zahid bin Tengku Azman
~ Tengku Shahril Izwan bin Tengku Rizal
~ Tengku Muhammad Hazim bin Tengku Shahid
 WATAK UTAMA PEREMPUAN
~ Adila Najwa binti Ahmad Mukhriz
~ Akira Hana binti Adam
 Watak Sampingan
­-ARIZ GROUP-
(Keluarga Tengku Rahman )
~ Tengku Zahida binti Tengku Hisham
~ Tengku Arisa Raiza binti Tengku Ismail
~ Iqmal Arif (45 tahun) – setiausaha Tengku Zahida
 ( keluarga Adila)
~ Nor Aini binti Musyidin
~ Adi Najwan bin Ahmad Mukhriz
 (Keluarga Tengku Zahid)
~Tengku Zaid bin Tengku Zahirin (Datuk)
    (Tunang Tengku Rahman)
-FA GROUP-
~Tengku Amira Amani binti Tengku Faril
~Tengku Aminah
 (Keluarga Tengku Shahril)
~Tengku Rizal
~ Tengku Rashiqah
~Kekasih lama- Aishah Amir
 G3
~Qistina Kamarudin- ketua
~Qasyidah Ashman
~ Qusyairah Malik
 Kawan Adila yg talam 2 muka
~Laila Noh
 Chef yg Tg. Shahril perangkap- Julie Stewart
 

 

Sayang ! kalau rajin comment k !

Wednesday, February 22, 2012

Gaji Pertama


Lama kan Dila tinggalkan blog , mesti ramai menanti tulisan dari Dila kan . * perasan sekejap .
Bertarikh 10.1.2012 , Dila dah dapat gaji pertama Dila . YEAY !!

Apa yang kau rasa ?
happy + teruja sebab its a first time n i got it cash . RM 1100 .

Apa yang kau buat dengan duit tu ?
RM 200 : i give it to my mum n dad .
RM 150 : treat my family for dinner .
RM250 : open an account bank (Alliance ) . *lepas ni gaji masuk situ
RM 300 : duit saku untuk sebulan .
RM 200 : simpan dalam bank .

Untuk apa kau simpan duit tu ?
Banyak sebab , masa mula kerja , niat Dila cuma satu , nak tukar phone . but bila dh dapat gaji bnyak bnda pulak yang Dila buat , so duit dah habis kat situ , yang tinggal cuma RM200 . So dari situ Dila azam nk kumpul duit sampai cukup supaya Dila dapat jadikan impian Dila satu realiti .

Apa impian kau ?
1. Nak beli handphone baru ! 
2. Beli gelang tangan rantai emas dengan duit sendiri .
3. Nak buat lesen kereta guna duit snediri .
* impian buat masa ni . :)

Hope sangat dapat capai semua impian tu , sebelum sambung belajar nanti . Sekurang-kurangnya adalah rasa puas hati , penat bekerja dan semua penat tu hilang lepas tengok apa yang kita dapat .

                                                                                                                                   


Sayang ! kalau rajin comment k !

Saturday, February 4, 2012

Genap sebulan !

Assalamualaikum ,
entry kali nie , Diela mulakan dengan salam . Jawab jangan tak jawab . Kalau jawab sayang , kalau x jawab dosa . :)

Oke berkenaan tajuk di atas . Esok 5.2 , maka genaplah sebulan Diela bekerja . Dalam sebulan bekerja nie , banyak pengalaman yang Diela pelajari dan temui . 
Antara senarai pengalaman dan apa yang Diela pelajari selama sebulan :
- Diela belajar macam mana nk jadi berdisplin .
- Pengalaman pertama kira stok pakaian .
- Diela belajar macam mana nk serve customer yng cerewet .
- Pengalaman pertama diugut .
- Diela belajar macam mana nk berkawan .
- Pengalaman pertama dapat bunga di tempat awam .
- Diela belajar macam mana nak setia . *yang nie pun termasuk sebab ader orang ngorat diela .

Okey , Diela nak story sikit pasal , pengalaman pertama diugut tu . Serius Diela takot sangat2 , sebab tu lah hari nie Diela cuti . Diela tak buat salah pun kat orang tu . Tak pasal-pasal je kene ugut . Diela dah cerita benda nie kat pakwe Diela , die suruh Diela hati2 kalau masih nk kerja , sebab dia jauh . Diela tak sabar nak tunggu dia balik . Walaupun diugut macam tu , Diela still kuat and ada semangat nak bekerja . Semangat sebab Diela cuma fikir satu je , Diel kerja , sebab Diela nak dapatkan apa yang Diela nak . 

Nak tau tak ?
- Tau apa ?
Apa yang Diela nak .
- Apa ?
INI DIA .

lawa tak ? lawakan . Inilah handphone impian Adila . Oleh kerana keinginan tinggi nak dapatkan handphone ni , Diela still kerja sampai sekarang walaupun dh diugut . Doakan Diela selamat dan berjaya miliki XPERIA ARC S nie . ok .

Sayang ! kalau rajin comment k !

Tuesday, January 10, 2012

2 dalam 1

Assalamualaikum ,
2 dalam 1 bermaksud ader dua cerita sekali dalam satu post .

Cerita pertama .
2 Jan 2012 , 03.32 pagi ,
mesej terakhir dari Rahman sebelum bertolak ke Sabah . Serius time tu sedih sangat mengalir air mata bace teks dia . sebelum di hntar mesej . Kiteorang borak , time tu pukul 2 pagi . Perbualan kiteorang pnuh dengan airmata . Sebelum die pergi plkn . Die ader nyanyi an lgu untuk Diela . ( Boungevilla , Ratuku , Andai Dapat Ku Undurkan Masa , Bayangan Gurauan dan beberapa lagu lagi ) Itu jadi kenangan dan pengubat rindu . Lepas je Rahman pergi . Malam-malam Diela jadi sunyi sepi . X de lagi borak2 sampai pagi , melalak sampai pagi , bergurau sampai pagi . Rindu dia sangat .

Cerita kedua .
7 Jan 2012 , 11.38 pagi .
Kejutan yang mengenbirakan . Waktu tu Diela tgh bz kerja , tetiba ader orang call . Takot gak nk jwab cbb no x kenal . Then , ader mcg mcuk , " angkat la kol , rahman nk ckp nie " . then no tu kol balik , trus angkat . Hanya Tuhan yang tahu , betapa gembiranya Diela , bile dapat dengar suara Rahman . Sangat2 happy mse tu , lame jgak kiteorng borak , tapi lepas tu Diela terpaksa tamatkan panggilan cbb ader customer . Tapi malam tu jam 23.45 , Rahman kol balik . Happy cangat dapat ckp ngan dia hari tu . Malam tu , tido dengan senyuman . Dan semalam ia ader text dia cakap minggu depan dia kol lagi . X sabar menanti minggu depan.

                  

Sayang ! kalau rajin comment k !

Wednesday, December 7, 2011

khas untuk sahabat yg mengenali dri ini..
perkenalan yg singkat telah meninggalkan beribu kenangan..
ini tuk korang..

Dijalan Allah persahabatan ini bukan milikku dan bukan jua milikmu ,
Persahabatan ini adalah perancangan Allah yang mengatahui segala rahsia ,
Kerana DIAlah aku mengenalimu dan kerana DIA juga telah menetapkan kita mengukir sejuta kenangan bersama ,
Persahabatan ini sudah pasti terisi dengan kasih sayang , 
moga persahabatan ini berkekalan untuk selamanya...

Kiranya waktu sekejap itu menjadi kenangan buat kita ingati sepanjang zaman ,
ingatilah aku selagi kau mampu ,
jika pula mendatang memisahkan keakraban yang bertahun dibina ,
ukirlah secebis "tentang aku" di hatimu ,
agar nanti tika bersua kau masih mengingati siapa aku...

ingat yang nie..bila korang rase korang sendirian n dlm keadaan susa..

If one day you feel like crying call me ,
I don't promise that I will make you laugh ,
but I can cry with you.
If one day you want to run away ,
don't be afraid to call me ,
I don't promise to ask you to stop , 
but I can run with you.
If one day you don't want to listen to anyone ,
call me ,
I promise to be there for you ,
but also promise to remain quiet .
But one day if you call me and there no answer ,
come fast to see me ,
perhaps i need you.

yang terakhir buat korang ,

Seorang teman , bila berjauhan , dia menangis kerana rindu dan bila dekat , dia menangis kerana takut berpisah .
Jika hari ini ia datang , janganlah biar ia berlalu pergi  dan jika esok ia bertandang , jangan harap ia kembali lagi .
Sesungguhnya yang indah itu pertemuan , yang manis itu kemesraan , yang pahit itu perpisahan , yang tinggal hanya kenangan .


Sayang ! kalau rajin comment k !